Stel je vraag gerust per e-mail.











Weet je zeker
dat je weg wilt?
Als je de woonscan stopt, gaan je gegevens verloren.
Woonscan met
success verzonden!
We hebben een bevestigingsmail gestuurd naar met jouw persoonlijke woonscan.

Een snelle berekening
van je woonoppervlak
- Meet de breedte en diepte van de begane grond in meters.
- Vermenigvuldig deze breedte en diepte. Dit is het oppervlak in vierkante meters.
- Vermenigvuldig het bovengenoemde oppervlak met het aantal verdiepingen dat je hebt. Dit is een inschatting van je totale oppervlak.
Een voorbeeld: de begane grond van Peter is 6 meter breed, 12 meter diep en heeft daarboven 2 extra verdiepingen. Peter's totale oppervlak is (6 x 12 x 3) 216 vierkante meter (m²).

Je woning verbeteren
Huurwoningen en VvE’s
Je kunt niet zomaar iets veranderen aan een huurwoning, tenzij het gaat om kleine ingrepen die je zelf makkelijk kunt terugdraaien (zoals gaatjes in de muren dichten).
Voor renovatie (woningverbetering) heb je altijd toestemming nodig van de verhuurder of een VvE. Als je geen toestemming krijgt kun je altijd andere verduurzamende oplossingen krijgen. Milieucentraal.nl biedt slimme stappen om dit relatief eenvoudig te doen.
Monumentale status
De renovatie van een monumentaal pand is soms uitdagend. Er zijn diverse regels en restricties. Vaak gaat het om oudere constructies waar je rekening mee moet houden. Onze installateurs nemen de mogelijkheden graag met je door.
Een gezonder leefklimaat
Ben je op zoek naar een betere luchtkwaliteit, zonder (griep)virussen, schimmels, pollen, allergenen en nare geurtjes? Een luchtreiniger is altijd mogelijk.
Inschatting van
je stroomverbruik
Je verbruik is soms lastig in te schatten. Op je jaarnota kun je zien hoeveel energie je in een jaar verbruikt. Maar wat als je nog geen jaarrekening hebt? Milieu Centraal heeft onderzocht wat het gemiddelde verbruik van stroom en gas in Nederland is.
Je kunt ook de tabel hieronder gebruiken om te zien wat het gemiddelde stroomverbruik per aantal personen per jaar is.Het verbruik in de tabel zal enigszins afwijken van je werkelijke verbruik, maar de inschatting helpt onze installateurs bepalen welke oplossing past in jouw situatie.
Stroomverbruik per jaar
1 persoon, 2140 kWh
2 personen, 3240 kWh
3 personen, 3890 kWh
4 personen, 4340 kWh
5 of meer, 4845 kWh
Inschatting van
je gasverbruik
Gasverbruik wordt gemeten in kubieke meters (m³). Het gemiddelde gasverbruik van een Nederlands huishouden is ongeveer 1.500 m³ per jaar. Het gasverbruik is erg afhankelijk van het type woning waarin je woont. Een rijtjeshuis houdt namelijk meer warmte vast dan een vrijstaande woning.
Als je niet weet wat je gasverbruik is, kun je ook de tabel hieronder gebruiken. Daarin staat op basis van woningtype, wat het gemiddelde gasverbruik per jaar is. Het verbruik in de tabel zal enigszins afwijken van je werkelijke verbruik, maar de inschatting helpt onze installatiepartners bepalen welke oplossing bij jouw situatie past.
Gemiddeld gasverbruik per jaar
Appartement, 990 m³
Rijtjeswoning, 1290 m³
Hoekwoning, 1510 m³
2-onder-1-kap, 1710 m³
Vrijstaande woning, 2200 m³

Altijd een zuivere lucht
met onze luchtreinigers
Zuivere lucht is belangrijk voor een gezond en veilig binnenklimaat. Zeker nu er besmettelijke virussen (zoals Covid-19) actief zijn. Maar denk ook aan schimmels, pollen, allergenen en nare geurtjes. Het is wetenschappelijk bewezen dat onze luchtreinigers de lucht zuiverder, gezonder en schoner is.
Wetenschappelijk bewezen effectief tegen griepvirussen binnen 2.5 minuut zijn virussen geëlimineerd. Lees meer op daikin.nl/luchtreiniger
Bevorder je immuunsysteem
Onze luchtreinigers verminderen de symptomen van astma en allergieën door stof en pollen uit de lucht te verwijderen. Ze houden je gezond door bacteriën en allergenen in de lucht af te breken.
Als de lucht te droog is, brengt de ingebouwde watertank de lucht weer op niveau. Hierdoor krijg je minder snel last van droge handen, mond, keel of neus. Dat slaapt een stuk prettiger.
Houd de lucht zuiver
Onze luchtreinigers breken nare geurtjes af (zoals van tabaksrook en huisdieren), zodat je woning altijd fris en schoon ruikt. Je ziet het niet, maar je merkt het wel.

Energie uit de buitenlucht of bodem?
Wij bieden hoogwaardige oplossingen in alle categorieën warmtepompen. De installateur zal de mogelijkheden in detail met je bespreken. Als je al een voorkeur hebt, kun je dit natuurlijk aangeven.
Een warmtepomp verwarmt je woning en zorgt voor warm water. Door warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen maakt de installatie bruikbare energie. Zie het proces als een omgekeerde koelkast: deze onttrekt warmte aan de binnenkant en geeft dit af aan de buitenkant
Een warmtepomp werkt juist andersom: een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie.
Lucht/water warmtepomp
Door hernieuwbare energie uit de lucht te halen, zorgt een lucht/water warmtepomp op een duurzame manier voor het verwarmen, koelen en de warm-tapwatervoorziening in uw woning.
Bodem/water warmtepomp
Een bodem/water warmtepomp haalt energie uit de grond. Deze laagwaardige warmte wordt door de warmtepomp omgezet in een hogere temperatuur warmte. Hiermee wordt het huis en tapwater verwarmd.
Airco’s zijn ook warmtepompen
Wist je dat airco’s eigenlijk ook gewoon warmtepompen zijn? Een airco maakt gebruik van de buitenlucht om je woning op efficiënte manier wijze te koelen én te verwarmen. Een lucht/lucht warmtepomp dus!